Wågesson klar som ny skolchef

”Det känns spännande och inspirerande”. Henrik Wågesson går från gymnasiechef till skolchef. Det beslutade kommunstyrelsen under onsdagen, detta efter förslag från den rekryteringsgrupp som har haft i uppdrag att få fram en ny skolchef.

Henrik Wågesson tar klivet från gymnasiechef till skolchef.

– Vi hade flera sökande som bedömdes lämpliga för tjänsten. Det som vägde över till Henriks fördel är att han finns i kommunen och vill fortsätta verka här, vilket ger förutsättningar för kontinuitet. Vi anser att han är den kandidat som bäst kan ta vid och fortsätta den utveckling som nuvarande skolchef Eva Gustafsson drivit, säger kommundirektör Magnus Färjhage.

Bra insyn och kunskap

Enligt den grupp som genomfört rekryteringsprocessen har Wågesson bred erfarenhet där fokus legat på grundskola och gymnasieskola. Han har samtidigt bra insyn och kunskap om hela förvaltningens verksamhet.

– Ja, det är så vi har resonerat. Samtidigt har Henrik goda ledaregenskaper och bra förutsättningar att snabbt komma igång med uppdraget, säger Färjhage.

Vad säger då Henrik själv om att axla rollen som skolchef?

– Det känns spännande och inspirerande. Jag har en bred erfarenhet av flera av våra verksamheter och de personliga egenskaper som efterfrågades vid rekryteringen.

Vad ser du för utmaningar med det nya jobbet?

– Att formulera vad vi vill med vår verksamhet och skapa en tydlig målbild på lång och kort sikt. Jag vill skapa en kultur där vi vågar testa nytt, att göra våra barn och ungdomar förberedda inför framtiden och rustade med verktyg för att möta en allt mer digital och föränderlig omvärld.

Nästa och sista steg

Efter att rekryteringsgruppen sagt sitt och de fackliga förhandlingarna var klara beslutade kommunstyrelsen under onsdagen som sista etapp att Wågesson blir ny skolchef. Exakt när Henrik Wågesson tillträder på sin nya post är inte helt klart.

– Tillträdet är ännu inte överenskommet, men Eva Gustafsson avslutar sin anställning 26 mars, men har semester från och med den 15. Avsikten är att Henrik tillträder redan den 18 mars, men det kan justeras om det skulle finnas särskilda skäl till det, avslutar Magnus Färjhage.

Vem som tar över efter Wågesson är i nuläget oklart, en rekryteringsprocess är i gång för att hitta rätt person till tjänsten.