Larmet på Brobygården ska uppgraderas

Larm­systemet på Brobygården börjar bli gammalt och fungerar inte längre optimalt. En upphandling om nya larm till samtliga särskilda boenden är på gång men i väntan på den har vård- och omsorgs­nämnden beslutat att uppgradera larmet på Brobygården för att säkerställa tryggheten för de äldre.

Trygghetslarm

Larmet på Brobygården ska uppdateras för att säkerställa tryggheten för de boende.

De boende kan larma precis som tidigare och larmen går fram till personalens telefoner. Problemet som nu uppstått är att ljud­signalen är ur funktion vilket innebär att personalen måste ha extra uppsikt över telefonernas displayer. För att säkerställa detta har Broby­gården fått anpassa både bemanning och arbetssätt.

– Larmen går fram men inte på samma säkra sätt som tidigare. Och om tillförlitligheten är för låg så måste vi göra något, säger Anders Bengtsson (M) ordförande i vård- och omsorgs­nämnden.

Nu har nämnden gett klartecken till förvaltningen att kontakta leverantören för en omgående uppgradering av systemet.

Uppgraderingen, som finansieras genom investerings­budgeten 2019, kostar 356 000 kronor och skrivs av på tre år.