Kontakt
Dela
Lyssna
Gå till kartan.vetlanda.se
Kartan
Vetlanda
Kontakt
Dela
Lyssna
Gå till kartan.vetlanda.se
Kartan

Emmagården fick vård och omsorgs kvalitetspris

Under onsdagsförmiddagen delade vård och omsorg ut sina kvalitetspris. Tre platser besöktes för att lämna över diplom och en tårta. De som räckte över dessa var Gabriella Mathur, verksamhetsutvecklare på vård- och omsorgsförvaltningen, och Anders Bengtsson (M), ordförande, vård- och omsorgsnämnden.

Emmagården personal förstapris

Emmagårdens personal med diplom.

Emmagården i Kvillsfors fick förstapris efter sitt förbättrings­arbete med systematisk arbets­miljö. De har skapat ett system för att lättare följa upp avvikelser, stora som små, som inträffar i verksamheten.

‑ Det här var jättekul! Det hade vi inte väntat oss, säger Camilla Sigurdh-Kjell på Emmagården.

‑ Det här är ett arbete som inte tar lång tid och som verkligen hjälper oss i verksamheten. Nu åtgärdar vi en avvikelse direkt. Vi fick även lovord från Arbetsmiljöverket när de fick se dokumentet och andra verksamheter har även de börjat att jobba med det. Bara det är ett bevis på att det funkar, fortsätter Camilla.

På Mogärde hem­tjänst var man också glad för att få pris. De fick andrapris för sitt arbete att Esther ska uppleva mindre stress i samband med besök. Man sätter individen i centrum för att skapa goda relationer mellan Esther och personalen.

‑ Så roligt! Vi är alla en del av att detta fungerar, säger Mimmi Kovac, undersköterska på Mogärde.

‑ Det är ett viktigt arbete då vardera Esther har olika behov som innebär olika bemötanden. Men vi får det att fungera bra, fortsätter Mimmi.

Tredjepris gick till personalen på Broby­gården i Landsbro. De har skapat ett rapport­kort för att underlätta överlämning vid byte av pass. Det har gjort att ny personal har fått information som bör finnas kvar vid nytt pass. En säkring av information helt enkelt.

‑ Det är roligt att vi kan visa vår uppskattning till personalen för deras arbete med förbättringar. Det är en viktig punkt för att före­bygga avvikelser och för att effektivisera arbetet, säger Gabriella Mathur.

‑ Att Esther är i perspektivet och att vi har kvalitet i genom­förandet är a och o, fortsätter Gabriella.

Kommentarer

    Du måste vara inloggad för att få kommentera

    Stängd för fler kommentarer

    Vänligen verifiera att du inte är en robot

    500