Kontakt
Dela
Lyssna
Gå till kartan.vetlanda.se
Kartan
Vetlanda
Kontakt
Dela
Lyssna
Gå till kartan.vetlanda.se
Kartan

Café Snäckan minskar matsvinn och går över till lättluncher

Varje år slängs mat för omkring 50 000 kronor på Café Snäckan. Pengar som nu kan sparas när verksamheten väljer att sluta med husmanskost och gå över till lättare luncher.

Mat på tallrik

Café Snäckan slutar att servera husmanskost och går över till lättluncher från 1 mars.

 I ungefär två och ett halvt år har Café Snäckan serverat husmans­kost som ett av sina lunch­alternativ. Maten lagas på Njudungs­gymnasiet och hämtas varje dag av vaktmästeriet. Men det har varit svårt att beräkna antalet portioner och matsvinnet har därför varit stort.

Det är svårt att veta innan hur många som kommer och ibland har maten inte gått åt, säger områdes­chef Camilla Tjernberg.

Det har funnits tankar om att införa förbokningar men istället väljer man att slopa den delen av lunchen från och med 1 mars. En kostnads­besparing på omkring 50 000 kronor årligen.

Istället väljer Café Snäckan, som finns på Bäckagården och är öppet för allmänheten, att satsa helt på lätta luncher i form av exempelvis bakpotatis, pajer, smörgåsar och sallader.

Vi kommer fortsätta att servera lunch men det blir enklare mat som vi kan köpa in och värma eller tillreda efter behov, säger Camilla Tjernberg.

Kommentarer

    Du måste vara inloggad för att få kommentera

    Stängd för fler kommentarer

    Vänligen verifiera att du inte är en robot

    500