Nya öppettider för stadshuset och InfoCenter

Efter att ha sett över statistiken för besök och telefonsamtal anpassar vi nu öppettiderna för telefonväxel och besökare till stadshuset och InfoCenter. Samtidigt ligger en ombyggnation i InfoCenter till ett modernt kontaktcenter i startgroparna. Det är mycket på gång.

Vetlanda kommuns duktiga samhällsinformatörer svarar på frågor och tar emot samtal. Från vänster: Angelica, Anna och Jessica.

– Vi har sedan flera år tillbaka väldigt bra statistik över våra besök och samtal. Vi ser vilka tider på dygnet vi har flest besök och när flest personer ringer till oss, säger kommunikationschef Annelie Jönsson. Vi vet till exempel att det är väldigt få som besöker eller ringer till oss efter klockan 16.00. Samma gäller under lunchtid, där är ju även de personer som frågas efter ofta själva på lunch.

Svar på frågorna direkt

Redan från 1 februari gäller de nya tiderna i både telefonväxeln och receptionen i stadshuset. I InfoCenter ska det först till en ombyggnation. Här ska våra samhällsinformatörer sitta tillsammans i ett öppet kontorslandskap för att ta emot samtal och besökare. InfoCenter kommer öppnas upp på måndagar.

– Ambitionen är att kontaktcentret ska svara på de flesta frågor direkt när du kontaktar oss. I dagsläget skickar vi vidare nästan alla samtal, min förhoppning att vi på sikt ska kunna svara på åttio procent av de frågor vi får. Det tror jag uppskattas mycket av de som kontaktar oss.

Fullt fungerande kontaktcenter

Tanken är att år 2020 ha ett fullt fungerande kontaktcenter i InfoCenter. Av fem samhällsinformatörer kommer en alltid att finnas i stadshuset för att ta emot besökare, telefonsamtalen däremot besvaras i InfoCenter.

– Vi tror på det här och hoppas att det kommer ge bättre service till alla, både våra invånare och de som arbetar i kommunen. Vi kommer också följa upp hur det går och ska se till att vi har öppettider som är anpassade efter det behov som finns, avslutar Annelie Jönsson.

De nya öppettiderna

Receptionen i stadshuset och telefonväxeln från och med 1 februari

Måndag till torsdag klockan 7.45-16
Fredag klockan 7.45-15