Kontakt
Dela
Lyssna
Gå till kartan.vetlanda.se
Kartan
Vetlanda
Kontakt
Dela
Lyssna
Gå till kartan.vetlanda.se
Kartan

Emmagården får den bästa maten

Ja, det är sant. Emmagården får den bästa maten. Det tycker i alla fall de äldre som svarat på Socialstyrelsens enkät för öppna jämförelser. Av alla särskilda boenden i Vetlanda kommun fick Emmagården nämligen högst procent på frågan om vad de boende tycker om maten.

Kvillsfors skolas kökspersonal med diplom

Glada matälskare, från vänster: Lena Ottosson, Johanna Douglas, Angela Schandersson, Amani Abaid, Lisa Frödeberg, Britt Johansson och Magnus Färjhage.

Emmagårdens mat tillagas av kökspersonalen på Kvillsfors skola och levereras varm varje dag. I veckan har därför kommundirektör Magnus Färjhage varit i Kvillsfors och lämnat över ett diplom för bästa äldrematen till denna duktiga kökspersonal. Även kostchef Lena Ottosson och områdeschefen Angela Schandersson var på plats och gratulerade personalen till ett fantastiskt arbete med blommor och tårta.

Med och tog emot priset var bland andra kökssamordnare Britt Johansson som tror att matglädjen och att få jobba i ett team som tycker om att laga mat är en del av receptet för att få en sådan här utmärkelse.

– Vi lagar nästan all mat från grunden och tillagar den med kärlek. Vi är ett arbetslag som tycker det är roligt att laga mat och det är viktigt. Vi har mycket bra råvaror att tillaga maten av och framför allt är det färska köttet som finns på upphandlingen jätteroligt att tillaga, berättar hon.

Men det är inte bara den grundläggande matlagningen som är rolig och viktig. Kökspersonalen på Kvillsfors skola lagar nämligen mat med stil, finess och omtanke också.

– Vi gör nästan alltid fyra olika sorters sallader som vi lägger på fat och försöker att kombinera i vackra färger. När vi hinner bakar vi bröd och kakor så att Emmagården ska få hembakat, säger Britt Johansson.

Kommentarer

    Du måste vara inloggad för att få kommentera

    Stängd för fler kommentarer

    Vänligen verifiera att du inte är en robot

    500