Kontakt
Dela
Lyssna
Vetlanda
Kontakt
Dela
Lyssna

Flera lekplatser får nya skepnader

För två år sedan sökte vi pengar från Boverket för upprustning av utemiljöerna i några av våra bostadsområden. Plantskolan vid Kullgatan, Kantarellen och Kvillsfors kvalade in och om du har reagerat på att saker håller på att hända i dessa områden så ser du helt rätt.

Delfiner på gatlykta.

När barnen själva får bestämma hur gatubelysningen ska se ut så kan det hamna delfiner på lyktstolparna.

Totalt rör det sig om ett bidrag på 2,4 miljoner kronor som ska användas för att rusta upp utemiljöer. Störst bidrag fick lekplatsen med tillhörande grillplats i Kantarellen, där hela 1,2 miljoner kronor ska användas för att skapa en attraktiv utemiljö för boende i området.

– Vi har fört en dialog med boende och verksamheter runt omkring, främst genom hyresgästföreningen i Vetlanda och samhällsföreningen i Kvillsfors, berättar landskapsarkitekten Annika Lundwall.

Arbetet har redan pågått en tid och framför allt är det rivning och nedmontering som har synts, vilket har väckt många frågor bland invånare.

– Primärt är det rivningar som syns, men själva lekutrustningen kommer nu under oktober och november. Alla platser ska vara färdiga i slutet av november, säger Annika Lundwall.

Mötesplatser för generationer

Syftet med arbetet är att skapa samlingspunkter där flera generationer kan mötas. Lekutrustning och möjlighet att grilla kommer att kombineras med trevliga ytor att sitta på. På Plantskolan och i Kantarellen finns även möjlighet att utöva bollsporter.

I Kantarellen har barnen i området fått vara med och rita hur belysningen ska se ut.

– Barnen har fått visa sin kreativa sida och bland annat finns det gatlyktor formade som körsbär, säger Annika Lundwall.

Vegaparken rustas upp

Även Vegaparken intill Vasakiosken håller på att rustas upp. Just nu är arbetet pausat för att kunna möta Boverkets deadline för lekplatserna i Plantskolan, Kantarellen och Kvillsfors, men efter november fortsätter arbetet även där.

– Efter dialog med närboende har vi planerat in en liten torgyta, nya planteringar, lekutrustning och en inhägnad. Större delen av parken kommer dessutom att hamna närmare kiosken, berättar Annika Lundwall.

Kommentarer

    Du måste vara inloggad för att få kommentera

    Stängd för fler kommentarer

    Vänligen verifiera att du inte är en robot

    500