Kontakt
Dela
Lyssna
Vetlanda
Kontakt
Dela
Lyssna

Fog ska saneras och fönster ska bytas

PCB. Så heter orsaken till att vi behöver byta 734 fönster och sanera 2 500 löpmeter fog i stadshuset. Det är en omfattande sanering som väntas ta högst två år, med start under november 2018.

Jonas Fransson mäter ett fönster.

Byggprojektledaren Jonas Fransson mäter ett av de 734 fönster som ska bytas i stadshuset.

Det är i fogen runt stadshusets fönster som polyklorerade bifenyler (PCB) har upptäckts. PCB-fogen är inte farlig förrän strukturen i materialet förändras, men är ändå något som vi måste sanera. I samband med detta passar vi också på att byta ut alla fönster.

– Vi kommer att byta alla fönster utom skyltfönstren. Men vi ska sanera fogen runt skyltfönstren också, berättar Therese Thureson som är byggprojektledare.

Arbetet planeras för fullt

Just nu pågår upphandlingen av entreprenaden. Förhoppningen är att arbetet ska kunna påbörjas redan den 19 november. Då väntar förmodligen en tid av förberedelse och planering innan det praktiska arbetet i och på stadshuset drar igång.

– Arbetet tillåts att ta upp till två år och ska vara klart senast den 10 augusti 2020, säger Therese Thureson.

Ett så pass stort arbete mitt i stadens centrum går inte att genomföra utan att ge plats åt container, ställningar och allt annat som behövs under arbetets gång.

– Det kommer bli byggröra under en längre period, men vi hoppas så klart att det inte ska störa så mycket och att alla runt om kan ha överseende med det, säger Therese Thureson.

Kommentarer

    Du måste vara inloggad för att få kommentera

    Stängd för fler kommentarer

    Vänligen verifiera att du inte är en robot

    500