Gå till kartan.vetlanda.se
Gå till kartan.vetlanda.se
Kartan

Vi skapar ett Kompetenscenter

Kreativitet uppstår där människor möts. Med den ledstjärnan flyttar bemannings- och rekryterings­enheterna ihop och bildar ett helt nytt Kompetens­center.

Kompetenscenters nya lokaler på Traktorgatan.

Kompetenscenters nya lokaler börjar ta form.

I oktober slår Kompetenscenter upp portarna i nya lokaler på Traktorgatan, tidigare Lastbilscentralen.

– Det kommer att ge synergieffekter eftersom enheterna har många gemensamma beröringspunkter, säger Pierre Thorell.

Vetlanda kommun har, precis som många andra kommuner, stort behov av kompetens­försörjning och rekrytering har därför pekats ut som ett prioriterat område av politiken. Som ett led i detta skapades rekryterings­enheten, som haft sina lokaler i stadshuset medan bemannings­enheten huserat på Norrgården. När vård- och omsorgsförvaltningen fick behov av lokalerna för sin egen verksamhet fick Pierre Thorell i uppdrag att se över flytt­möjligheterna. Valet föll på lokalerna på Traktorgatan som ägs av kommunens dotter­bolag Vetlanda industri­lokaler.

Aktiv matchning

Kompetenscenter blir det naturliga navet för våra vikarier samtidigt som det finns möjlighet att arbeta vidare med och utveckla de olika rekryterings­projekt och insatser som pågår. Det handlar bland annat om aktiv matchning där kompetensen hos människor som är nya i Sverige matchas mot kommunala anställningar.

På Kompetens­center kommer det också att finnas utrymme för mini­mässor, möten och intervjuer.

– Alla arbetssökande får en naturlig knutpunkt och behöver inte leta sig in i kommunhuset, säger rekryterare Marie Öhman.

Tanken är också att medarbetare inom andra kommunala verksamheter ska kunna komma till Kompetens­center för att ha möten, göra anställnings­intervjuer eller ha en visning.

Stor effekt med små medel

Inför flytten har fastighets­ägaren fräschat upp lokalerna, som bland annat fått ny färg på väggarna och nya golv. För att få till ett extra lyft och en kreativ touch har någon vägg i varje rum målats i en stark kulör, whiteboards fått andra färger än just vita och miljöer skapats där inredningen kan flyttas runt. Genom att använda sig av enkla moduler från Ikea har man kunnat skapa både sitt­platser och bord i de gemensamma utrymmen och mötesrum som finns.

– Det handlar om att vara kreativ och tänka utanför den berömda lådan, man kan göra mycket med små medel, säger Pierre Thorell och tillägger att all annan utrustning som skrivbord, hyllor och armaturer flyttas med från de befintliga lokalerna till varje nytt kontor.