Äldre får skjuts till konsert

Över 230 personer nappade när biljetter till Anna-Lotta Larssons konsert i Missionskyrkan delades ut på äldreboenden och i funktionshinderomsorgen. Nästa fredag skjutsas konsertbesökarna till Vetlanda från hela kommunen.

Yvonne Tällgård och Helena Ekdahl Gustavsson ser fram emot konserten.

Yvonne Tällgård, som bor på Brobygården i Landsbro, och aktiveringsledare Helena Ekdahl Gustavsson ser fram emot konserten.

Sång, humor och glädje kan behövas för att pigga upp nu när höstmörkret börjar komma. Kultur- och fritidsförvaltningen kläckte idén att till finalen av Trygghet och livslust öronmärka en större del av konsert­biljetterna för personer som sällan har möjlighet att själva ta sig till olika arrangemang.

– Alla mår bra av musik och gemenskap. Anna-Lena är en varm människa med mycket humor, en person man blir glad av. Här får man lyssna, skratta och kanske sjunga med, säger kultur­sekreterare Ann-Mari Forsberg.

Får skjuts

233 gratisbiljetter har delats ut och besökare väntas från bland annat Bäckagården, Österliden, Brobygården och Ekebogården såväl som från socialpsykiatrin, dagverksamheter och personlig assistans. Många får hjälp att ta sig till konserten av anhöriga, på andra håll ställer personalen upp och skjutsar. På Brobygården har man valt att beställa en buss från kommunens bilpool.

– Vi tyckte det kunde vara kul att åka tillsammans, säger aktiverings­ledare Helena Ekdahl Gustavsson.

En av dem som ska åka med är Yvonne Tällgård som bor på Brobygården.

– Det ska bli kul att komma ut lite. Jag har inte varit på konsert på flera år, säger hon och tillägger att hon gärna deltar när det ordnas underhållning och musikquiz på boendet.

– Det är roligt när det händer något. Och jag gillar musik, säger hon.

Gullevi Schill, som också bor på Brobygården, ser fram emot konserten och nickar gillande när det ges exempel på innehållet.

– Jag älskar musik, det lyssnar jag på från morgon till kväll. Jag är allätare! säger hon.

Piaf och Taube

Anna-Lotta Larsson är en uppskattad artist som stått på scen i nära 40 års tid. Till Vetlanda kommer hon med pianisten Andreas Landegren, känd som kapellmästare i tv-programmet Lotta på Liseberg. Tillsammans bjuder de på kända toner från bland annat Piaf och Taube.

Konserten avslutar Trygghet och livslust, en vecka av arrangemang där hälsa, säkerhet och måbra-aktiviteter står i fokus. Biljetter till konserten delas ut gratis till allmänheten och finns att hämta på biblioteket.