Kontakt
Dela
Lyssna
Vetlanda
Kontakt
Dela
Lyssna

Tragisk händelse på Bäckagården

Under söndagskvällen inträffade en tragisk händelse på korttidsenheten Mosippan på Bäckagården. En kvinna föll från en balkong på fjärde våningen och avled.

– Detta är naturligtvis en oerhört tragisk händelse och våra tankar går till de anhöriga, säger Ulrika Ribbholm som är biträdande vård- och omsorgschef.

Balkongen där händelsen inträffade är inglasad. Ett fönster stod öppet på grund av den extrema hettan.

– Allt skedde snabbt. Från att vår personal haft kontakt med kvinnan till själva händelsen gick det cirka en minut. Personalen agerade direkt och utförde hjärt- och lungräddning. Ambulansen var också snabbt på plats men kvinnans liv gick inte att rädda.

– Vi har påbörjat en utredning som kommer lämnas till Inspektionen för vård och omsorg (IVO). Vi behöver ta reda mer detaljer kring händelsen och se om vi eventuellt behöver göra åtgärder för att höja säkerheten ytterligare, avslutar Ulrika Ribbholm.

Mosippan är ett korttidsboende för dementa. Boendet har nio platser. Vid tillfället var sju av platserna besatta. Boendet är bemannat dygnet runt, minst två personal på dagtid och en personal nattetid.

Både boende och personal har fått stöd efter händelsen. Anhöriga är kontaktade.

Kommentarer

    Du måste vara inloggad för att få kommentera

    Stängd för fler kommentarer

    Vänligen verifiera att du inte är en robot

    500