Högsta invånarantalet på 22 år

Vetlanda kommun fortsätter att växa. Vid SCB:s (Statistiska centralbyrån) senaste redovisning i maj var vi 27 511 personer. Det är 22 år sedan så många bodde i kommunen.

Fullt av människor på Stortorget när Sanna Nielsen spelade under VetlandaFesten 2018

Många Vetlandabor samlades på Stortorget under VetlandaFesten i maj.

- Ökningen beror främst på inflyttning från utlandet, men också att antalet födda ökar och inflyttning från andra kommuner, säger Peter Lundgren, planeringssekreterare.

I början på 1980-talet var cirka 28 300 personer folkbokförda i kommunen. Efter det minskade antalet successivt fram till 2012 för att året efter åter vända uppåt. Under de fem senaste åren har kommunens befolkning ökat med 1 120 personer. Under förra året flyttade knappt 950 personer till kommunen från andra delar av Sverige.