Rör på dig utomhus i coronatider

I Vetlanda kommun har vi många möjligheter till motion och rörelse utomhus. Spela fotboll på konstgräsplanen vid Heds Arena, besök något av utegymmen eller varför inte ta en joggingtur i något av våra elljusspår.

Veronica och Morgan promenerar.

Veronica och Morgan Miledal går gärna ut på promenad tillsammans i skogen. De tycker båda att det är viktigt att röra på sig.

– Det är naturligtvis viktigt att röra på sig även i en tid då vi måste begränsa de sociala aktiviteterna. Vi har en fantastisk natur i hela kommunen och fina möjligheter att promenera eller cykla på Höglandsleden eller på de elljusspår som drivs av föreningar och kommunen, säger fritidskonsulent Mats Källqvist.

Goda vanor

Morgan Miledal, som är folkhälsosamordnare på Höglandets räddningstjänstförbund, håller med om att det är viktigt att röra sig trots att inget är som vanligt.

– Restriktionerna begränsar till viss del vår rörelsefrihet men då är det viktigt att hitta andra lösningar för att kunna röra på sig. Det är extra viktigt att vi fortsätter upprätthålla goda vanor, säger han.

På flera orter finns utegym och skolgårdar som går att använda för spontanidrott och lek när gräsmattor och grusytor är lediga och mindre inbjudande att vistas på.

Stewe Jonsson tränar på utegymmet i Norrgårdens rekreationsområde

I Vetlanda centralort håller kommunen i samarbete med Vetlanda Arena AB öppet konstgräsplanen på Heds Arena för motion, spontanidrott och lek varje dag från klockan 10 till 20 fram till den 24 januari.

– Det är öppet för familjer och andra mindre grupper med kommuninvånare som träffas regelbundet i vardagen, till exempel barn som går i samma klass i skolan, säger Mats Källqvist.

Fram till och med den 24 januari är kommunens idrottsanläggningar stängda för all organiserad idrott, utom elitidrott. Även Hydro Arena, heds Arena och Hasses Sportcenter, som drivs av företag, håller stängt för organiserad verksamhet.

Läs mer om utomhusaktiviteter i kommunen på vetlanda.se