Kontaktcenter stänger för besök som inte är akuta eller bokade

Kontakt­center stänger som en följd av de skärpta restriktionerna kring corona­pandemin. Undantag gäller för dig som har ett bokat besök eller ett akut ärende. Du kan fortfarande nå oss på telefon, e-post och sms.

Exteriörbild kontaktcenter

Från och med onsdag 4 november når du kontaktcenter i första hand via telefon, e-post eller sms. Vi tar fortfarande emot bokade och akuta besök.

Under tisdagen kom Folkhälso­myndigheten med skärpta restriktioner för Jönköpings län för att förhindra ökad smittspridning av corona­viruset. Det innebär att kontakt­center stänger dörrarna från och med idag onsdag.

Medborgare som har ett bokat besök eller som har ett ärende som är akut kommer dock att släppas in även fortsättningsvis.

– Vi har ett myndighets­uppdrag och handlar det om exempelvis ett akut­ärende så ska man givetvis få komma in och få hjälp. Men vi vill undvika att det samlas stora mängder människor i lokalerna, säger kommunikations­chef Annelie Jönsson.

Du som har ett ärende till kontakt­center uppmanas att använda andra kontaktvägar i första hand. Telefonnumret 0383-971 00 bemannas precis som vanligt av samhällsinformatörerna som kan svara på de flesta frågor samt hjälpa till att lotsa vidare till handläggare. Du kan även nå oss via e-post kommun@vetlanda.se Från och med idag finns det också möjlighet att kontakta kommunen på sms, då använder du nummer 070-086 11 66

– Vi kommer att ha stängt till och med 24 november. Sedan får vi ta ställning på nytt utifrån de direktiv som finns då, säger Annelie Jönsson.