Skärpta allmänna råd i Jönköpings län

På grund av den kraftiga ökningen av personer som smittats av covid-19 i Jönköpings län skärps nu de allmänna råden. Det innebär att Jönköpings län nu får samma hårda restriktioner som tidigare har gällt i bland annat Stockholm. Beslutet gäller från och med den 3 november till och med den 24 november 2020, men kan förlängas.

Bild på ett stapeldiagram som visar att antalet smittade av covid-19 i Jönköpings län är högre än någonsin.

Från och med den 3 november uppmanas alla som vistas i Jönköpings län att:

• Avstå från att vistas i inomhusmiljöer som butiker, köpcentrum, museer, bibliotek, badhus och gym. Nödvändiga besök i exempelvis livsmedelsbutiker och apotek kan göras.
  • Avstå från att delta i exempelvis möten, konserter, föreställningar, idrottsträningar, matcher och tävlingar. Detta gäller dock inte idrottsträningar för barn och unga födda 2005 eller senare.
  • Om möjligt undvika att ha fysisk kontakt med andra personer än de som man bor tillsammans med. Det innebär bland annat en avrådan från att arrangera eller delta i en fest eller liknande socialt umgänge.

De skärpta restriktionerna innebär även att den tidigare 50-personersgränsen för offentliga tillställningar åter gäller. Ett evenemang eller annan typ av offentlig sammankomst får inte ta in fler än 50 personer.

För utförligare information hänvisar vi dig i nuläget till Folkhälsomyndighetens hemsida.

Senast torsdagen den 5 november publiceras utförligare information på Vetlanda kommuns hemsida. För att hålla dig uppdaterad om vad som gäller lokalt uppmanar vi dig att regelbundet besöka kommunens informationssida om covid‑19.