Nu kan du låna fler e-böcker

Två e-böcker i veckan, det var reglerna som gällde fram tills i måndags. De senaste veckorna har trycket ökat och många vill låna fler än så. Därför valde biblioteket att omfördela sin budget och på så sätt göra det möjligt att låna ut fler.

Någon läser på en padda

Nu när så många är hemma från jobbet har trycket på e-böcker ökat.

Nu är det många som tvingas stanna hemma för att minska risken att sprida virus. Då finns det gott om tid att läsa böcker. Det märks tydligt hos biblioteket i Vetlanda där trycket på e-böcker har ökat den senaste tiden.

– Eftersom många tvingas stanna hemma lånar de e-böcker istället för vanliga böcker, eftersom de kan göra det via vår hemsida och på så sätt slippa gå ut, berättar bibliotekschef Anette Lundgren.

För de som tvingas stanna hemma är e-böcker att bra alternativ och på biblioteket i Vetlanda finns det tusentals titlar att välja mellan.

Men för de flesta räcker två e-böcker på en vecka inte särskilt långt.

– Vi har fått många samtal från personer som vill låna fler än två, vi bestämde därför att omfördela vår budget för att kunna låna ut fler, säger Anette Lundgren.

Att låna en e-bok är gratis men för biblioteket kostar utlånet nästan lika mycket som inköpspriset för en vanlig bok. Därför måste antalet lån av e-böckerna begränsas.

Få hjälp via telefon

Anette tycker att det är bra att så många väljer att hålla sig hemma när de känner sig sjuka.

– Vill du låna om en bok kan du ringa oss istället för att komma hit och har du en bok som ska lämnas tillbaka går det att göra det genom vårt bokinkast som finns till vänster om entrédörren, säger hon.