Kontakt
Dela
Lyssna
Gå till kartan.vetlanda.se
Kartan
Vetlanda
Kontakt
Dela
Lyssna
Gå till kartan.vetlanda.se
Kartan

Hjälp oss genom att meddela frånvaro

Vi har just nu väldigt hög frånvaro i våra förskolor. Det gör att det blir oerhört svårt för oss att planera hur vår personal ska jobba om du som vårdnadshavare inte meddelar oss frånvaron. Vi behöver veta så tidigt som möjligt om ditt barn kommer att vara frånvarande.

Flera barn sitter på en matta och ser ut att ha någon typ av samling med sin lärare.

Anmäl alltid frånvaro om ditt barn ska vara hemma, på så vis blir det mycket lättare för förskolorna att planera.

Flera barn sitter på en matta och ser ut att ha någon typ av samling med sin lärare.

Det skulle underlätta planeringen för våra förskolor om du som vårdnadshavare meddelar frånvaron i god tid. Då kan vi ha framförhållning i schemat för de som arbetar.

– Om du idag vet att ditt barn ska vara hemma i morgon eller ytterligare dagar, snälla, lägg in frånvaron i Vklass snarast, vädjar rektorerna.

– I söndags kväll klockan nio hade jag lagt planering för att ta emot 126 barn på måndagen, berättar Maria Hillström, rektor på tre förskolor. På måndag morgon klockan åtta hade antalet sjunkit till 87 barn och det verkliga antal som kom var 70.

Efter att sjukdomen har lagt sig ska barnet fortsatt vara hemma i två symtomfria dagar.

– Man kan bli förkyld över natten, men se då till att anmäla frånvaro för tre dagar, för barnen ska ju vara hemma två dagar till även om förkylningen lägger sig till nästa dag. Det är en ny situation för oss alla och jag och mina kollegor och anställda vill verkligen tacka på förhand för er hjälp med detta.

Kommentarer

    Du måste vara inloggad för att få kommentera

    Stängd för fler kommentarer

    Vänligen verifiera att du inte är en robot

    500