Kontakt
Dela
Lyssna
Gå till kartan.vetlanda.se
Kartan
Vetlanda
Kontakt
Dela
Lyssna
Gå till kartan.vetlanda.se
Kartan

Coronaviruset, covid-19

 • 2020-05-22
  Nu kan du träffa dina anhöriga igen - på ett säkert sätt

  Henrik Ahlgren, kvalitets- och utvecklingschef på Vetlanda kommun, tror att det kan bli väldigt uppskattat att få träffa sina anhöriga igen.

  Har du en nära anhörig som du varken kan eller får träffa på grund av den rådande corona­pandemin? Nu kan ni ses igen, digitalt. Ni kommer kunna pratas vid via Skype eller Face­time och du behöver inte ens lämna hemmet.
 • 2020-05-20
  Så firas studenten i Vetlanda
  Anna Ullman, Linn Rutgersson och Lina Karlsson framför Gallerian på Njudungsgymnasiet.

  Studenterna Linn Rutgersson och Lina Karlsson är nöjda med hur årets studentfirande genomförs. Här står de bredvid gymnasiechefen Anna Ullman.

  Det blir ett annorlunda firande när studenterna vinkar adjö till Njudungsgymnasiet den 12 juni. Efterlängtade aktiviteter som fotografering, mösspåtagning och utspring kommer att bli av, men under lite annorlunda former. Dessutom blir det livesändning från skolan för att så många som möjligt ska kunna ta del av firandet.
 • 2020-05-19
  Visir ska skydda sköra brukare
  Marianne Karlsson och Helene Karlsson

  Nya rutiner har tagits fram för nära omvårdnadssituationer av extra utsatta personer. Marianne Karlsson och Helen Karlsson menar att det är en försiktighetsåtgärd som kompletterar det pågående smittskyddsarbetet.

  Vård och omsorg ändrar rutinerna och inför visir som en extra försiktighets­åtgärd i arbetet med brukare och patienter som bedöms vara extra sköra eller utsatta på grund av ålder, funktions­nedsättning eller annan sjukdom.
 • 2020-05-08
  Vård och omsorg isolerar nyinflyttade
  Vård- och omsorgschef Marianne Karlsson

  Vård- och omsorgschef Marianne Karlsson menar att nyinflyttade boende ska hållas avskilda från övriga verksamheten i tre dagar för att minska risken för smittspridning.

  Nyinflyttade på Vetlanda kommuns särskilda boenden hålls avskilda från övriga verksam­heten under sina tre första dagar för att minimera risken för spridning av corona­viruset.
 • 2020-05-07
  Femtinge teater tar kulturen till vården
  Linda och Hans-Åke Andersson i Femtinge teater är finklädda och ler mot kameran
  Vad gör man när större evenemang inte kan arrangeras och äldre­omsorgen inte får besökas? Om du frågar Femtinge teater så är svaret bus­enkelt: Du sätter upp en skräddar­sydd show om folk­parkernas glans­dagar, utomhus, på behörigt avstånd från publiken på kommunens särskilda boenden.
 • 2020-05-05
  Vi redovisar smittläget inom vård och omsorg
  Magnus Färjhage och Helen Karlsson

  Uppdateringarna kring smittläget ges vid Vetlanda kommuns livesändningar på Facebook på fredagar klockan 14. Där medverkar kommundirektör Magnus Färjhage. Även MAS, medicinskt ansvarig sjuksköterska, Helen Karlsson har varit med vid sändningarna.

  Vetlanda kommun väljer nu att redovisa hur många som konstaterats smittade med covid-19 inom vård och omsorg. Läget kommer att rapporteras en gång i veckan och på övergripande nivå för att inte riskera patientsekretessen.
 • 2020-05-04
  Lokalhyresgäster kan få sänkt hyra
  Pär-Olof Högstedt och Patrik Styrbjörn på bild

  Patrik Styrbjörn, VD för Witalabostäder, och Pär-Olof Högstedt, mark och exploateringschef, har tillsammans med Vetlandas fastighetsägarnätverk diskuterat frågan om hyresrabatt.

  Hyresgäster inom bland annat handeln och restaurangbranschen som drabbats hårt av coronapandemin kan få tillfälligt sänkta hyror. Vetlanda kommun och Vetlandas fastighetsägarnätverk har träffats för att gemensamt diskutera frågan.
 • 2020-04-30
  Hydro skänker flergångs­visir till hemsjuk­vården
  Hemsjukvården tar emot visir av Hydro.

  På torsdagen överlämnades visiren till hemsjukvården på Norrgården.

  Med hjälp av 3D-teknik har Hydro tillverkat ett hundra­tal skydds­visir som man nu skänker till Vetlanda kommun. På torsdagen lämnades de över till hemsjuk­vården.
 • 2020-04-29
  Innebär ditt jobb en samhällsviktig funktion?
  Anders Walhjalt från Höglandets räddningstjänst

  Anders Walhjalt är funktionschef för kris och beredskap på Höglandets räddningstjänst.

  Samhället är beroende av barnomsorg för barn yngre än 12 år. Om regeringen fattar beslut om att stänga skola och barnomsorg måste därför viss barnomsorg hållas öppen för de barn vars vårdnadshavare fyller en samhällsviktig funktion.
 • 2020-04-29
  Vårdnadshavare – besök inte skolor
  Skolchef Henrik Wågesson
  Just nu är många permitterade från sina arbeten och en del vårdnads­havare passar då på att se hur barnen har det i skolan. Det är dock inte tanken att fler människor än nöd­vändigt ska befinna sig i skolorna och vi ber därför alla vårdnads­havare att respektera detta.
Nyheter från 2020
Maj
April
Mars