Kontakt
Dela
Lyssna
Gå till kartan.vetlanda.se
Kartan
Vetlanda
Kontakt
Dela
Lyssna
Gå till kartan.vetlanda.se
Kartan

Coronaviruset, covid-19

 • 2020-04-06
  Nämnder får miljontillskott för att klara coronapandemin
  Dan Ljungström, Carina Bardh och Henrik Tvarnö utanför stadshuset.

  Kommunalråden Dan Ljungström (C), Carina Bardh (M) och Henrik Tvarnö (S) menar att tillägget ger nämnderna ett visst andrum under den pågående coronaepidemin men poängterar samtidigt att arbetet med långsiktig strukturomvandling måste fortsätta.

  Socialnämnden och vård- och omsorgsnämnden är de som bedöms påverkas mest av coronapandemin. Nu skjuter politiken till 25 miljoner kronor i en engångssumma för att klara av den mest akuta fasen.
 • 2020-04-02
  Samlokalisering av förskolor
  En ankfamilj i plast och en leksakslastbil står uppställda på en hylla.
  Från och med den 14 april flyttar flera av de mindre förskolorna i kommunen tillfälligt ihop med de större. Det är en förebyggande åtgärd för att Vetlanda kommun ska vara beredd om frånvaron bland förskolepersonalen blir för hög för att hantera.
 • 2020-04-01
  Utelunch ska stötta restauranger i coronatider
  En tjej med Espresso House-jacka håller upp en matlåda

  Nathalie Gunnarsson på Espresso House är positiv till att gymnasieelever får hämta lunch i restaurangerna runt om i kommunen.

  För att stötta näringslivet har kommunstyrelsen beslutat att skjuta till pengar så att Njudungsgymnasiets elever kan hämta lunch på restaurang två dagar i veckan under april månad.
 • 2020-04-01
  Du som är över 70 år kan få böckerna hem till dörren
  Beatrice levererar böcker.

  Nu kan du få biblioteksböckerna hemlevererade och det är oftast Beatrice Wide som kör hem dem till dig.

  Nu kan du få dina låneböcker hemkörda, helt gratis. Vetlanda bibliotek erbjuder personer över 70 år eller de som tillhör en riskgrupp för Coronaviruset hemleverans.
 • 2020-03-26
  Hårdare krav på restaurang­miljöer
  Buffé i skolmatsalen

  Nu skärps kraven på säkerhet i restauranger och skolmatsalar. För att minska risken för smittspridning.

  Nu skärps kraven på säkerhet i restauranger och skolmatsalar. För att minska risken för smittspridning rekommenderas bordsservering, men det är fortfarande tillåtet med bufféer så länge det inte förekommer någon trängsel.
 • 2020-03-25
  Vetlanda kommun vill underlätta för näringslivet
  Elsa framför konditori Cecils uteservering.

  Nu är det möjligt för näringsidkarna att öppna sina uteserveringar tidigare. Något som konditori Cecil, där Elsa Halje är en av medarbetarna, valt att göra.

  Undersök vilka möjligheter som finns att underlätta för näringslivet under det pågående coronautbrottet. Det är en uppgift som nu prioriteras inom förvaltningar och bolag i Vetlanda kommun.
 • 2020-03-24
  Här får eleverna kunskap på håll
  En lärare har hörlurar på sig och skriver på en smartboard framför ett tomt klassrum.

  Mehmet Mehmeti får undervisa via nätet när klassrummen står tomma.

  Sedan corona­viruset intog Sverige har samhället förändrats drastiskt, om än tillfälligt. Njudungs­gymnasiet är inget undantag. Här är korridorerna tomma medan de cirka 1000 eleverna får sin under­visning på distans.
 • 2020-03-24
  Nu kan du låna fler e-böcker
  Någon läser på en padda

  Nu när så många är hemma från jobbet har trycket på e-böcker ökat.

  Två e-böcker i veckan, det var reglerna som gällde fram tills i måndags. De senaste veckorna har trycket ökat och många vill låna fler än så. Därför valde biblioteket att omfördela sin budget och på så sätt göra det möjligt att låna ut fler.
 • 2020-03-20
  Så här jobbar förskolor och skolor under pandemin 
  Barn i skola

  Det finns en tydlig prioriteringsordning för vilka skolor och förskolor som ska hållas öppet om personalfrånvaron blir för stor.

  Skolor och förskolor i Vetlanda kommun har beredskap för att verksamheten ska kunna fortsätta att fungera även vid hög sjuk­frånvaro. I våra beredskaps­planer ingår också hur vi hanterar en eventuell stängning. 
 • 2020-03-19
  Daglig verksamhet tillverkar skyddsvisir till vården 
  Egentillverkat skyddsvisir

  Med overheadblad och en stor portion kreativitet tillverkar nu deltagarna inom daglig verksamhet skyddsvisir till personalen inom vård och omsorg.

  Overheadblad i plast, två skumgummibitar och ett band. Med enkla medel skapar deltagarna i daglig verksamhet skyddsvisir som kan användas av vårdpersonal.  
Nyheter från 2020
April
Mars