Tanka miljövänligt

På Gladans parkering i Vetlanda finns två laddstationer där du kan ladda din bil kostnadsfritt i Vetlanda kommuns regi. Under den närmaste tiden arbetar Njudung Energi med att sätta upp fler laddstationer, men det är endast vid Vetlanda kommuns laddstolpar du kan ladda din bil gratis.

Laddning för elbilar:

Laddningen är kostnadsfri vid Vetlanda kommuns två laddstolpar. Beräknad laddningstid är fyra till fem timmar för en normal elbil.

Ladda din bil på Gladans parkering i Vetlanda

Laddstationerna är anslutna till Park & Charge. Du behöver en tagg för att starta och avsluta laddningen. Taggen kan du under dagtid låna i kontaktcenter. Alternativt beställer du en egen tagg och får tillgång till Park & Charges laddstationer över hela Sverige, dygnet runt. Samma tagg fungerar även till de stolpar som Njudung Energi tillhandahåller i Vetlanda kommun, men där är laddningen avgiftsbelagd.

Utveckling av laddinfrastruktur i Vetlanda kommun

Njudung Energi arbetar med att få upp ytterligare fem laddstationer i Vetlanda tätort, men stationer ska också sättas upp i Korsberga, Ramkvilla, Kvillsfors, Ekenässjön, Myresjö och Landsbro. Dessa stolpar kommer att vara avgiftsbelagda.

Tankställe för fordonsgas

I dagsläget finns det ingen möjlighet att tanka biogas i Vetlanda, men enligt beräkning ska det finnas en biogasproduktion i Vetlanda omkring år 2020.

Närmaste tankställe där det är möjligt att tanka biogas finns i Nässjö, Sävsjö och Växjö. På Fordonsgas finner du mer information om övriga tankställen i Sverige.