Hej, vad har du för ärende?

Servicemeddelande

 • Nya rutiner för att bekräfta föräldraskap
  Från den 1 januari 2023 bekräftar du föräldraskapet hos Höglandets familjerätt i Eksjö om barnet är äldre än 14 dagar. Under barnets första 14 dagarna kan du bekräfta föräldraskapet digitalt hos Skatteverket.
 • Rullstolsspången i Illharjen, avstängd 8 december
  Inför en renovering kommer rullstolsspången i Illharjen vara avstängd på grund av förberedelsearbete inför renovering. Det går att använda kanalbanken i stället.
 • Ändrad inloggning i appen Haldor Förälder
  Inloggningen i appen Haldor har ändrats.
 • Pilot­projekt för att öka trafik­säkerheten i Skede
  Trafikverket och Vetlanda kommun arbetar tillsammans i ett pilotprojekt med trafiksäkerhet i Skede samhälle. Arbetet med hastighetsbegränsande åtgärder ska påbörjas i senare delen av oktober. Inget slutdatum finns i dagsläget.
 • Mät radonhalten i din bostad
  Nu är det säsong för att mäta radonhalten i din bostad. Köp mätdosor på kommunens kontaktcenter eller beställ via Radonova Länk till annan webbplats.. Mätningen ska pågå minst två månader, gärna längre. Den ska göras under eldningssäsongen, det vill säga mellan 1 oktober och 30 april.
 • Nya planeringszoner för att kunna hantera kärnteknisk olycka
  Från och med 1 juli i år kommer delar av Jönköpings län att ingå i nya planeringszoner. I planeringszonen ska det finnas en beredskap att kunna hantera en kärnteknisk olycka.

Nyheter

 • Insynspoddens logotyp
  Lyssnar du på vår podd Insyn?
  Insyn är en podcast av Vetlanda kommun som ska ge dig som medborgare ökad insyn och möjlighet att vara delaktig i våra kommunala verksamheter. Vad tycker du?
 • En kvinna står utanför en dörr med Vetlanda kommuns logotyp i bakgrunden
  Extravuxen kan vinna Årets initiativ
  Extravuxen, en insats som Vetlanda kommun är med i, är en av tre finalister i utmärkelsen Årets initiativ som avgörs den 30 november.
 • Gäster i det här avsnittet är Daniel Johansson, snöröjare och Fredrik Bernström, gatuenhetschef på Vetlanda kommun.

  Insyn 24 november: Snöröjning
  Nu är snön på gång och vi blir lika förvånade varje år. Är det inte konstigt? I den här podden pratar vi med de som hjälper oss att få ordning på gator och torg, hur en dag ser ut för de som arbetar med snöröjningen i Vetlanda kommun och vilka problem som uppstår. Vad kan du som medborgare göra för att underlätta för de som kämpar? Lyssna på podden Insyn.