Hej, vad har du för ärende?

Servicemeddelande

Nyheter

 • 2020-03-27
  Långsiktig plan tas fram för funktionshinderomsorgen
  För att bättre kunna möta framtida behov inom funktionshinder­omsorgen ska en långsiktig plan tas fram med ett helhets­grepp kring både insatser och lokaler.
 • 2020-03-26
  Hårdare krav på restaurang­miljöer
  Buffé i skolmatsalen

  Nu skärps kraven på säkerhet i restauranger och skolmatsalar. För att minska risken för smittspridning.

  Nu skärps kraven på säkerhet i restauranger och skolmatsalar. För att minska risken för smittspridning rekommenderas bordsservering, men det är fortfarande tillåtet med bufféer så länge det inte förekommer någon trängsel.
 • 2020-03-26
  Samarbete ska skapa ny attraktiv mötesplats 
  Carina Bardh, Dan Ljungström, Henrik Tvarnö.

  På den här platsen, bredvid bion och bakom HM-huset, ska den nya mötesplatsen Kopparsmedjan byggas med bostäder i kombination med annan verksamhet. Kommunalråden Carina Bardh (M), Dan Ljungström (C) och Henrik Tvarnö (S) är positiva till initiativet och vill utreda möjligheterna för en scenlokal i området.

  Östra Härads Fastighets AB planerar för en exploatering av kvarteret Boken som innebär fler bostäder och en ny, central mötesplats. Från politiskt håll ser man etableringen som ett sätt att göra Vetlanda mer attraktivt och ett steg mot målet om 30 000 invånare år 2030. Förhoppningen är att vara med och utveckla den nya mötesplatsen - Koppar­smedjan, genom exempelvis en scenlokal.