Hej, vad har du för ärende?

Servicemeddelande

 • Ny asfalt på Lasarettsgatan
  Lasarettsgatan får en ny beläggning av asfalt. Bortfräsning av gammal asfalt och förberedande arbete görs under vecka 32. Själva beläggningsarbetet planeras att pågå måndag till onsdag, 15 till 17 augusti, under vecka 33.
 • Inför skolstart hösten 2022
  Grundskolorna i Vetlanda kommun börjar torsdagen
  den 18 augusti. Elever på Njudungsgymnasiet börjar olika dagar.

 • Bevattningsförbud gäller tills vidare
  Förbudet gäller bevattning med slang eller spridare, biltvätt med slang och påfyllning av pooler eller annan liknande vatten­användning. Dricksvattnet ska prioriteras för mat, dryck och hygien.
 • Sinar vattnet i din egna brunn?
  Om du har egen brunn och inte kommunalt dricksvatten ansvarar du själv för att du har tillgång till vatten.
 • Akut vattenbrist i Emån
  Emåns flöden är mycket låga. Baserat på de uppgifter som länsstyrelserna i Jönköping och Kalmar inhämtat från Emåförbundet bedöms läget vara så allvarligt att det inte finns något utrymme för vattenuttag för den som saknar tillstånd.
 • Streck på infartsskylten på riksväg 127 (Sävsjö-hållet)
  Infartsskylten på riksväg 127 (från Sävsjö) har ett svart streck i kanten. Leverantören åtgärdar problemet inom kort. De inväntar material för att kunna lösa problemet.
 • Skade­görelse vid Hårda­sjöns badplats
  På grund av upprepad skadegörelse blir Hårdasjöns badplats i Landsbro utan toalett och räddningsstege under årets badsäsong.
 • Nya planeringszoner för att kunna hantera kärnteknisk olycka
  Från och med 1 juli i år kommer delar av Jönköpings län att ingå i nya planeringszoner. I planeringszonen ska det finnas en beredskap att kunna hantera en kärnteknisk olycka.

Nyheter

 • Två händer som formar ett hjärta

  Det finns alltid hjälp att få om du orkar att be om det.

  Stöd och hjälp under semester och sommar­lov
  Om du lider av ångest eller känner dig ensam. Om du lever i ett hushåll med våld och missbruk. Eller om du bara behöver någon att prata med. Oavsett så ska du ska veta att det både finns stöd och hjälp att få.
 • Nicklas Carlsson, kommunikatör, Johan Knutsson, kommunikatör, Stewe Jonsson, kultur- och fritidschef och Hanna Karlsson, naturvårdshandläggare.

  Nicklas Carlsson, kommunikatör, Johan Knutsson, kommunikatör, Stewe Jonsson, kultur- och fritidschef och Hanna Karlsson, naturvårdshandläggare.

  Insyn 30 juni: Naturguiden
  Visste du att Vetlanda nu har en naturguide, ett fullspäckat magasin över Vetlanda kommuns naturområden? Här finns 41 vackra platser att upptäcka. För att få reda på lite mer har vi i veckans avsnitt av Insyn med oss själva upphovskvinnan till Naturguiden, naturvårdshandläggare Hanna Karlsson. Vi har även en person som också är väldigt insatt, kultur och fritidschef Stewe Jonsson i studion.
 • En roll-up med texten Vi vill veta vad du tycker
  Synpunkter publiceras löpande
  Vi har förändrat e-tjänsten för synpunkter från dig som medborgare – Synpunkt Vetlanda. Den största nyheten är att vi nu publicerar inkomna synpunkter och svar löpande på kommunens webb­plats.