Hej, vad har du för ärende?

Servicemeddelande

Nyheter

 • Skunkkalla.

  Skunkkalla är en invasiv och skadlig art som måste bekämpas.


  Var med och bekämpa invasiva arter
  Våren är här och våra trädgårdar grönskar. Detta är också en tid då invasiva arter som lupiner, jätteloka, skunkkalla och parkslide börjar växa. Håll utkik i din trädgård och i vägkanter, det är nämligen viktigt att de inte får fortsätta spridas.
 • Läkare utanför Unicare

  Unicares verksamhetschef Ingvor Andersson och hennes team berättar att vaccineringen är det stora samtalsämnet bland patienterna just nu. Alla fyra vårdcentralerna i Vetlanda samarbetar kring vaccineringen, förutom Unicare även Aroma samt Bra Liv i Vetlanda och Landsbro.


  Vaccineringen går in i fas 3
  Inflödet av vaccin­doser för de närmaste veckorna gör att vård­centralerna kan fortsätta vaccinera enligt plan. Vaccinationer med Astra Zenecas vaccin Vaxzevria löper på sedan Folkhälso­myndigheten beslutade att återuppta det för ålders­gruppen 65+.
 • Badhuschef Jonas Sköld utanför badhuset i Vetlanda

  Hälsocentrets mottagning ska finnas på Bad & gym i Vetlanda. Badhuschef Jonas Sköld håller just nu på att rekrytera en hälsocoach till verksamheten.


  Hälsocenter ska ge oss friskare liv
  Till hösten öppnas ett helt nytt hälso­center i Vetlanda. Här ska Vetlanda­borna få hjälp att lägga grunden till hälsosamma vanor för att kunna leva längre och friskare liv.